Toplam yorum: 3.078.222
Bu ayki yorum: 5.100

E-Dergi

HÜLYA ER... Tarafından Yapılan Yorumlar

31.08.2023


İyi niyetli, şirin, romantik bir kitap. Yazar, eğer zor zamanlardan geçiyorsanız sırtınıza pış pış yapıp geçecek diye teselli eden bir dost gibi konuşmuş kitapta.
31.08.2023

Hıfzı Topuz, bu tarz kitaplarını roman olarak mı yoksa tarihi inceleme olarak mı düşünerek yazıyor anlamıyorum. Çünkü ikisinden de parçalar var ama ikisi de değil.
Roman gibi başlıyor ki severim tarihi olay ve kişileri roman kurgusunda okumayı. Ama yazar sık sık da araya girip ders veriyor, kendi fikrini söylüyor ki fikri de çok matah bir fikir değil. Örneğin kardeşlerini öldürten padişah için, halbuki kardeşlerinden ne zarar gelirdi, bir yerlere vali gönderseydi, hepsi huzur içinde yaşardı, ama nerede tahta yeni çıkan padişahta o insanlık... gibi şeyler diyor. Tarihçi gibi bir yorum da değil. Böyle safiyane yorumları gülümsetiyor sadece. Yani tarihi olay ve kişileri anlatırken bir yandan da kendi, olması gereken diye düşündüğü yorumuyla ders vermeye çalışıyor.
Bu nedenle nitelikli bulmadım kitabı ama eğlenceli.
31.08.2023

Mühendislik, fizik ve matematik alanlarında ünlü kadın neden yok, klişe sorusu vardır. Halbuki kadınların erkeklerle eşit eğitim alması ve iş dünyasına girmesinin geçmişi şurada yüz yıl bile değil. Aynı şartlarla mı yola çıkıldı da böyle bir kıyasa gidiliyor? Kaldı ki bugün bile şartlar ne kadar eşit? Yazar bu konuyu pek çok açıdan değerlendirmiş ve önce bu alanlardaki başarılı kadınları saymış, sonra da geçmişten değerlendirmeler yaparak konuyu irdelemiş. Çok ufuk açıcı ve yeni şeyler öğretici bir kitap.
31.08.2023

Kitabın adı spoiler içeriyor. Yani kitabın adından kitabın konusu ve sonu belli zaten.

Üniversite öğrencisi bir kız, hocasıyla aşk yaşar. Sonunda evlenirler mi? Kitabın adından (Kocam Değil...) anlaşılıyor ki hayır.

Son derece yavan ve çiğ bir dili var kitabın. Bol bol gülen surat emojileri, şiirler ve kamyon arkası sözler de içeriyor kitap ve bu durum kitabı ciddiye alıp okumayı daha da zorlaştırıyor.
31.08.2023

Siyahi bir kadın olan Maud Martha’nın 1920-1940 yılları arasındaki gerek kendi hayatına gerek etrafında olup bitenlere ilişkin hislerini ve gözlemlerini anlatıyor kitap.

Maud Martha aşağılanma ve küçümsenme hissediyor sık sık ama anlatıda bir duygu sömürüsü ya da kendine acıma veya isyan tınısı almadım.

Başta çocuk Maud Martha’yı okurken sonra sakin sakin onun büyüme, evlilik, annelik, iş hayatı deneyimlerine tanık oluyoruz.

Kitabın bir roman akıcılığı yok. Kısa kısa bölümlerle dağınık şekilde ilerliyor. Bu tarz bana çok keyif vermiyor ama okurken yormuyor da. O yüzden okudum.