Toplam yorum: 3.082.320
Bu ayki yorum: 2.000

E-Dergi

Erdinç Dinçer Tarafından Yapılan Yorumlar

12.12.2010

bir solukta okuduğum bir kitap, inanılmaz bir gözlem gücü ve derinlemesine psikolojik tahliller, karakterler ete, kemiğe bürünüyor. Albert Camus'un yabancısını okuyan arkadaşlar, benzer bir keyf tattırıyor.
12.12.2010

cam kent'i keyifle okudum, kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap... bence bu kitap, Auster'in yazarlık serüvenini nasıl geliştirdiğine dair de ipuçları veriyor. hatta ipuçları veriyor demek bile az kalıyor. baba direk anlatıyor, nasıl çalışmalı yazar olabilmek için. ben bu kitabın yazarın günlüklerinin derlenip toparlanmış hali olduğunu da düşünmedim değil hani. Karakterlerin ilginç, karakterlerin bahsettiklerinin bir bakış açısı kazandırma bağlamında etkili olduğunu da söyleyebilirim. bu eser deneme niteliği de taşıyor belki...
12.05.2010

Yazarın tüm romanlarını okuduktan sonra, kesinlikle bu kitapta okunmalı bence. Yazarın hayatına girmiş insanlardan yola çıkılarak ve o kişilerle yaşanılan anılardan bahsedilerek yazarın ayrıntılı bir hayat hikayesine yer verilmiş. Bu eseri okuyan arkadaşlar, Sabahattin Ali'nin romanlarını daha iyi anladığınızı farkedeceksiniz.
12.05.2010

Yazarın en keyifli okunan romanı desek doğru olur sanırım. Kitabı çok beğendim ve kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Raif ile Maria Puder arasında yaşanan aşk hikayesi. yazarın diğer romanlarında da işlenen kamu kurumlarındaki çarpıklıklar, dönemin aile yapısı ve yazarın aile mefhumuna bakışı, dönemin toplumsal yapısı ve o dönemin Almanyası bu romanda daha bir irdelenmiştir. Ama bence, Sabahattin Ali'nin üç romanını da okuyan arkadaşlar, yazarın biyografisini okurlarsa, romanlardan çok daha keyif aldıklarını hissedebilirler sanırım. Bir de Romanların o zaman daha iyi anlaşılabileceğini düşünüyorum.
12.05.2010

Kürk Mantolu Madonna kadar olmasada oldukça keyifli bir roman. Kitabı zevkle okudum. Doğrusu 1 gün gibi bir zaman diliminde okuyabildim sıkılmadan. Bazı osmanlıca kelimelerin aslına uygun olarak verilmesi ve dip notlarda açıklamasının yapılması bence önemli bir ayrıntı. Yazar, Ömer ve Macide arasında yaşanan aşk hikayesinden yola çıkarak kişilerin var olma mücadelelerine, toplumun ve kamu kuruluşlarının çarpıklıklarına ve 1940 lı yıllarda gündemde önemli bir yer tutan Turancılık anlayışına değinmiş.