Toplam yorum: 3.078.622
Bu ayki yorum: 5.500

E-Dergi

xvo Tarafından Yapılan Yorumlar

25.04.2024

Afşin Kum yeni farkına vardığım yazarlardan. Aslında bu tarz hikayeleri severim ama bir şekilde gözümden kaçmış.
Yazarın eğitimi ve çalıştığı alan bilgisayar dünyası ile alakalı olunca yapay zeka meselesini de tahminimce tecrübeleri ile de harmanlayarak çok güzel bir kurguya oturtmuş. Kurgunun içine türk toplum yapısının dinamiklerini de çok iyi yerleştirmiş .
Okurken hem eğlendim ve keyif aldım, hem düşündüm hem de üzüldüm. Yazar yer yer teknik detaylara yer vermiş olsa da konuya hakim olmayan okuyucunun bile sıkılmadan olayları takip edebilmesini sağlayabilecek bir anlatım tarzını kullanmış.
Felsefi ve ahlaki sorgulamaları olan bir kitap. Aynı zamanda toplum olarak yapay zeka uygulamalarına ne kadar hazırlıklıyız sorgulamasını yaptıran, gerekli yasal düzenlemeler neler olmalı, yeterli mi ve yapılan düzenlemelerin ne kadarı hayata geçirilebilmiş gibi konuları da düşündüren bir kitap.
Tavsiye ederim.
25.04.2024

En başından belirteyim Samuel Beckett herkesin kolay okuyabileceği bir yazar değil. Beni de okurken kitabın bazı yerlerinde zorlamadı dersem yalan olur.
Ancak kitap okumayı seven kişilerin okuma serüvenlerini bir aşama daha ileri taşımak istiyorlarsa mutlaka şans vermeleri gereken bir yazar olduğunu düşünüyorum.
Kitap adı üstünde Murphy adlı bir adam ile alakalı. Kitaptaki diğer karakterler sanki Murphy’nin hayatının içinde hem olan hem de hiç olmamış olan kişiler. Çoğu yerde anlatılan konu ile alakalı olmayan girdiler gibiler. Bu da çoğu zaman kitaba odaklanmayı zorlaştıran ve ben ne okuyorum hissi doğuran bir durum.
Murphy’nin kendi kendine kalma ihtiyacını, bilincinin derinliklerinde kaybolma özlemini okurken çok net bir şekilde hissettiriyor yazar.
Ancak herkese önerebileceğim bir kitap değil, ilgilisine diyelim.
27.03.2024

Dünyanın farklı coğrafyalarına ait edebiyatı okumayı seviyorsanız bu kiatp tam size göre. Benim Kuveyt edebiyatından okuduğum ilk eser. Kurguyu ve konun işlenişini çok yeterli bulmadıysam da sanayi devrimi sonrası bir coğrafyanın ve çeşitli meslek gruplarının nasıl etkilendiğini, yok olduğunu okumak ilginçti. Kuveyt'in eski ve yeni görüntüsünün, kültürünün değişimini okumak, bir deniz sevdalısı Kaptan'ın gözünden okumak güzeldi.
27.03.2024

Ailesi varken hayatta yapayalnız bir gencin hayata tutunma ve sınıf atlama mücadelesini okuyoruz. Okurken zaman zaman bu kitap neden klasikler arasında diye bir sorgulama içine girdim. Yine de okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum ancak bir Zola, Dosto, Hugo beklemeyin derim.
27.03.2024

Ana konu Ashab-ı Keyf, diğer adıyla Yedi Uyurlar gibi görünse de insanın değişmez hikayesini anlatıyor kitap. Çokça din, inanç ve dini kurumlar kavramlarını sorgulatıyor, Ciddi bir çalışmanın ve alt yapının ürünü olduğu çok belli. Bir bozuk paranın peşinden 300+ yıl içinde medeniyetlerin değişimini ama belki de sadece kavramların adlarının değişimini ama insan güdülerinin asla değişmeyişinin öyküsünü okuyoruz. Ben çok sevdim ve çok etkilendim. Şimdiden en sevdiğim kitaplar arasında ilk sıralarda diyebilirim.