Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
Muhammet bülbül Tarafından Yapılan Yorumlar
1884 Bağdat doğumlu olan Ahmet Haşim; İmparatorluğun çöküşünü ve devamında Cumhuriyetin kuruluşunu görmüş şairlerimizden. Bu zor zamanları yaşayan şairimiz kıvrak kalemiyle birçok konuda kolaylıkla kalem oynatmış ve tahta kurusundan sanat akımlarına kadar bahsettiği her şeyi sadelikle anlatmış.
Karizmatik vampirimiz yüzlerce yıl yaşadığı topraklardan Londra'ya geliyor ve orayı birbirine katıyor. Olayları ise vampirle mücadele eden kahramanlarımızın günlüklerinden ve mektuplarından takip ediyoruz. Günlüklerle ve mektuplarla bir roman oluşturmak büyük bir yetenek istiyor bu da kitabın klasikler arasına girip yüz yıldan fazla zamandır okunup onlarca benzer kitaba öncülük etmesini açıklıyor.
Uzun yıllardır okuma listemde olan bir kitaptı. Okudum ama pek bir şey anlamadım. Ya daha okuma vakti gelmemişti ya da bana hitap etmeyen bir eserdi. İlerleyen bir zamanda tekrar okumayı düşünüyorum.
17 Ekim 1988-27 Mart 1989 tarihleri arasında haftalık Diriliş Dergisi'nde seri olarak yayınlanan makaleler Düşünceler serisi olarak kitaplaştırılmış. Birinci kitap kavramlardı. İkinci kitabın ismi ise Kurumlar olarak belirlenmiş. Çünkü bu kitapta Devlet Başkanlığı, Üniversite, Televizyon ve Sinema gibi kurumlar İslam medeniyeti perspektifinden ele alınmış. Batı menşeli bu kurumları kötü bir şekilde taklit etmek yerine İslam düşüncesine göre sıfırdan kurularak, insanımızın hizmetine verilmesi gerektiği konusuna vurgu yapılıyor.
Emâlî, Ehl-i Sünnet akaidini 68 beyitle özlü şekilde anlatan manzum bir metindir; özellikle Osmanlı medrese geleneğinde çokça okunmuş ve şerhleri yapılmış.
Bekir Topaloğlu’nun şerhi ise sadece metni açıklamakla kalmıyor; kelâmî tartışmaların tarihî arka planını, kavramların detaylı tahlillerini ve mezhepler arasındaki görüş ayrılıklarını da veriyor.