Toplam yorum: 3.078.222
Bu ayki yorum: 5.100

E-Dergi

philosophia_perennis Tarafından Yapılan Yorumlar

İslam felsefesinin klasik kavramlarını tanımlayan ve klasik metinlerden örneklerle açıklayan bir eserdir. Serinin 300'ü de çıkacak.
Kitap seri bir kitap projesinin ürünüdür. Seride başka felsefe kitabı olmadığı ve İslam Felsefesi genel felsefenin bir parçası olarak görüldüğü için serinin birinci kitabında temel felsefi kavram ve problemlere yer verilmiştir. Sonraki serilerde doğrudan İslam felsefi kavramları ele alınmış ve klasik metinlerden örneklendirilmiştir.
Açıkçası bu kitapta varoluş ile ilgili ne bulabilirim? diyordum. Gerçekten harika. Hem analitik felsefenin herşeyi rasyonalizme ve nesnelliğe/objekifliğe indirgeyen eleştirisini görüyorsunuz hemde kontinental felsefenin özgün ve subjektif ruhununu. Daha sonra biz neden batıyı aktararak felsefe yapıyoruz oysa bizim dini, tarihsel ve kültürel kodlarımızda bu ruh var diyorsunuz. Doğrudur ve öyle bir ruh var. Ve bu çalışma güzel bir giriş denemesi olmuş.Akıcı bir dil ve anlaşılır bir üslup. Eline sağlık Ramazan Hocam bir gün tanışırız inşallah.
Efendim bu alanda bir klasiktir. Turan Hoca ölüp gitse-Allah gecinden versin- baki bir eser bırakmıştır. Estetiğin taş, kaya ve tonozdan oluşmadığını esasında İslamın ruhunun, görünen, sevilen ve pratik yüzünün estetik olduğunu anlatan mis gibi bir çalışma.
Tanrının varlığı ile ilgili olarak ileri sürülen argümanlara ateist düşünür John Mackie'nin yapmış olduğu eleştiriler ve eleştirilere verilen cevapları konu edinmektedir. Şayet Mackie, Kant, Hume ve Swinburne'ü okumuşsanız bunu okumanıza gerek yoktur. Bu düşünürleri aynı konuda bir araya getirmesi bağlamında gözel bir çalışmadır.:)