Toplam yorum: 3.078.622
Bu ayki yorum: 5.500

E-Dergi

Sinem Alanyurt Tarafından Yapılan Yorumlar

30.07.2009

Beklentimin çok üzerinde bir roman çıktı. Çok başarılı, okurken sürekli kişiliğinizin muhakemesini yapacaksınız. Secret kitabının türk ve çok daha başarılı bir versiyonu diyebiliriz. Kitabın sonradan gri kapakla basılmasını şirketin tamamen ticari bir adımı olarak görüyorum ama ben bu kitabı yazsaydım asla buna izin vermezdim. Çünkü bu kitabı gönülden okuyacak bir erkek ya böyle okumalı ya da renklere bu kadar takılıyorsa hiç okumamalı diye düşünüyorum.
30.07.2009

Kitabın konusu eğer hayatınızın bir dönemini yansıtıyorsa bunlar intihar , ayrı anne baba, anne sevgisinden yoksun, babanızı kıskanarak büyüdüyseniz o zaman kitap ilginizi çekebilir. Ortada bir konu bir olay yok, bir kızın seneler boyunca büyüme serüveni hala anlam veremediğim bir sonla bitiyor. Açıkçası benim için hayal kırıklığı oldu.
04.11.2007

Orhan Pamuk'un 3 ödül konuşmasını içeriyor. 2006 senesindeki ilk iki konuşmasını çok beğendim fakat son konuşması bende biraz hayal kırıklığı yarattı. İstanbul ve Hatıralar kitabını okumak istiyorsanız bu kitaptan başlayın. Yazar olmak isteyenler için çok güzel bilgiler de içeriyor. Tavsiye ederim...
04.11.2007

Zeze'yi özlemiştim :) Bu kitap iyi geldi ! Tabii ki Şeker Portakalı kadar sarsıcı bir kitap değil... Zeze'nin ergenlik yaşları aslında tüm çocukluğunda yaşadığı sevgisizliğin bir izdüşümü. Şeker Portakalı gibi, sadece gençler için değil her yaştan okuyucunun sıkılmadan okuyacağı bir kitap...
13.09.2007

Ahmet Altan''ın anlatımı, yorumları, tespitleri o kadar gerçek o kadar etkileyici ki bundan sıyrılıp kitaba bazen konsantre olamıyor insan. Ona göre sanırım hiç bir kadın ''sıradan'' değil. Büyük bir kısmı güzel, acımasız ve iffetsiz geri kalanları da masum, kırgın ve suskun. Kurguladığı erkekler de kadınların tam tersi erdemli ve guclu. Aşkı bu kadar iyi anlatan bir yazar olmasına rağmen kadın erkek karakterlerinin birbirine bu kadar zıt olması kitabın akıclığını, inanılırlığını etkiliyor. Ama kesinlikle dönemin günlük akışı, yaşam standartı ve saray korkusunu çok iyi yansıtmış. Tebrikler..